Τα συστήματα ψύξης και κατάψυξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συντηρούν προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, παγωτά, catering σε θερμοκρασίες ψύξης η κατάψυξης.

Οι βιομηχανικοί θάλαμοι ψύξης μπορούν να χωριστούν σε 2 κατηγορίες:

     Ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης γενικής χρήσης, τύπου CU, για θερμοκρασίες έως +3ºC.

    Ψυκτικοί θάλαμοι κατάψυξης γενικής χρήσης, τύπου DCU, για θερμοκρασίες έως -25ºC.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Οι ψυκτικοί θάλαμοι περιλαμβάνουν:

Προκατασκευασμένο λυόμενο θάλαμο από πάνελ πολυουρεθάνης πάχους 60, 80, 100 & 120 mm και πυκνότητας 40 kg/m3 τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με ειδικούς πλαστικούς έκκεντρους γάντζους που δίνουν την δυνατότητα εύκολης συναρμολόγησης – αποσυναρμολόγησης.

Οι γωνίες του θαλάμου αποτελούνται από γωνιακά πάνελ τα οποία προσφέρουν μηδενικές απώλειες, στιβαρή κατασκευή και ακρίβεια στο γώνιασμα του θαλάμου

Το δάπεδο μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένο από υλικά ως ανωτέρω, με αντιολισθητική προστασία και ενισχυμένης κατασκευής έτσι ώστε να δέχεται βάρος 7.000 kg/m2, ομοιόμορφα κατανεμημένο, ή καρότσια των 200 kg στηριζόμενα σε 4 ελαστικές ρόδες.

Η πόρτα στους θαλάμους κατάψυξης φέρει περιμετρική ηλεκτρική αντίσταση 220 Volt, προς αποφυγή κολλήματος. Επίσης σε περίπτωση χρήσης καροτσιών φέρει ράμπα.

Ο θάλαμος επίσης περιλαμβάνει βαλβίδα ανακούφισης διαμέτρου 100 mm που στην περίπτωση κατάψυξης φέρει ηλεκτρική αντίσταση 220 Volt.

Ψυκτικό συγκρότημα τοποθετημένο στην οροφή του θαλάμου η κατόπιν παραγγελίας σε θέση επιλογής.

Περιλαμβάνει:

Συμπιεστή κλειστού η ημί-κλειστου τύπου, ανάλογης ιπποδύναμης, ειδικής κατασκευής με ψυκτικό υγρό R404a.

Συμπυκνωτή τροπικού κλίματος και χαμηλού θορύβου.

Εξατμιστή 1 η 2 εξόδων με ανεμιστήρα χαμηλού θορύβου μεταβλητής ταχύτητας με ηλεκτρικές αντιστάσεις απόψυξης και πλαστική λεκάνη συλλογής υγροποιήσεων.

Χειριστήριο ελέγχου με αυτόματο θερμοστάτη, ενδεικτική λυχνία λειτουργίας και βλάβης συμπιεστή. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με χρονοδιακόπτη 24/ώρου.

Φωτισμός θαλάμου με διακόπτη.
442.jpg
443.jpg
444.jpg